Loader

Χοιρινό φούρνου μελομυρωδάτο

2015-09-11
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 3:00 ω
  • Έτοιμο σε: 3:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/9/15

Χοιρινό φούρνου μελομυρωδάτο που όπως σωστά καταλάβατε από τον τίτλο περιέχει μέλι και μυρωδικά που το κάνουν κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

musthoneypork (1) musthoneypork (5)

Συστατικά

  • 700gr. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
  • 1/3 του φλιτζανιού μουστάρδα με μυρωδικά
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 2-3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμός ή νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε σε ταψί τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Ακουμπάμε το κρέας από πάνω αφού το αλατοπιπερώσουμε.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μέλι, με τη μουστάρδα και το λάδι και περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και καλύπτουμε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 2 ½-3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στο γκριλ να πάρει χρώμα.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας προσεχτικά από το ταψί και το ακουμπάμε σε επιφάνεια κοπής . Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε αν θέλουμε σάλτσα από το ταψί μαζί με τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *