Loader

Φωλιές για αυγά με κεφαλοτύρι

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1φλ.βούτυρο λιωμένο

1φφλ.γάλα

Μια πρέζα αλάτι

1κ.γλ.μαγιά

2κ.σ.κεφαλοτύρι τριμμένο

1κ.σ.πάπρικα

2 ½ φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Πάπρικα και κεφαλοτύρι τριμμένο επιπλέον για το ψήσιμο

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ

Βραστά αυγά για τις φωλιές

Πράσινη φρεσκοκομμένη σαλάτα

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING

1/3φλ.λάδι

Αλατοπίπερο

3κ.σ.ξύδι

2κ.σ.μουστάρδα πικάντικη

2κ.σ.μέλι λιωμένο

 

Οδηγίες

Βήμα 1

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί , την πάπρικα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη και λαδερή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με το μεγάλο δάχτυλο πιέζουμε στο κέντρο κάθε μπάλας. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα πάπρικα και λίγο τυρί επιπλέον και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25 λεπτά. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Μόλις ψηθούν οι φωλιές τις ακουμπάμε σε πιατέλα και βάζουμε στη τρύπα που κάναμε λίγη πράσινη σαλάτα και ένα αυγό Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε με αυτό τις φωλιες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *