Loader

Φριτάτα σαλάτα

2014-03-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 17λ
  • Έτοιμο σε: 27λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

15/3/14

Φριτάτα σαλάτα. Δηλαδή ελαφριά ομελέτα φούρνου , την οποία διανθίζουμε με ότι υλικά μας αρέσουν ή μας περισσεύουν και σε συνδυασμό  με διάφορα σαλατικά ή πρασινάδες (όπως μου αρέσει να λέω), έχουμε πολύ γρήγορα ένα χορταστικό, οικονομικό, υγιεινό και ευφάνταστο πιάτο. Ακόμα δεν σηκωθήκατε για να δείτε τι έχει στο ψυγείο;

Συστατικά  

Για την φριτάτα:

3 αυγά χτυπημένα

100gr. Ανθότυρο

1 κουταλιά της σούπας γάλα

ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για τη σαλάτα:

1 ½ φλιτζάνι πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας, κομμένα με τα χέρια

Ντοματίνια διάφορα

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι πατέ μανιταριών ή σωταρισμένα μανιτάρια της αρεσκείας μας

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμός λεμονιού

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη φριτάτα: Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ανθότυρο αφού το έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, πολύ καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε ταψί αντικολλητικό ή φόρμα,στρωμένο με λαδόκολλα, βαθύ, μετρίου μεγέθους και ελαφρά λαδωμένο και στις δυο περιπτώσεις. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.

Βήμα 3

Για τη σαλάτα: Βάζουμε τη φριτάτα σε πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε τα σαλατικά, το φρέσκο κρεμμύδι και τα ντοματίνια.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη παρμεζάνα για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή ή κρύα και μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια για να τη σερβίρουμε σαν tapas ή finger food.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *