Loader

Φάβα με φινόκιο

2013-06-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

250γρ.φάβα

1/2λίτρο νερό

1κρεμμύδι ολόκληρο για το βράσιμο και 1 κομμένο σε φέτες για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

Λάδι

Χυμός λεμονιού

1ρίζα φινόκιο κομμένη στη μέση (η μισή για το βράσιμο και η άλλη μισή για το σερβίρισμα ψιλ/νη)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη φάβα με το νερό να βράσουν και την ψαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι και το μισό φινόκιο. Αλατίζουμε ελαφρά. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου μια ώρα , ανακατεύοντας κατά διαστήματα και πιέζοντας την με το κουτάλι ώστε να γίνει πουρές. Θα απορροφήσει όλο το νερό και θα κλείσουμε τη φωτιά αφήνοντας την να «κάτσει» λίγα λεπτά. Την μεταφέρουμε σε πιάτο και την αλατοπιπερώνουμε. Όχι πολύ αλάτι γιατί ρίξαμε και στο βράσιμο. Ρίχμουμε από πάνω το κρεμμύδι που κόψαμε σε φέτες και το ψιλοκομμένο φινόκιο. Ραντίζουμε με λάδι και λεμόνι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *