Loader

Φάβα καπνιστή με πιπεριές και κυμινάτα ψητά καρότα

2013-10-20
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

20/10/13

Δύσκολα φεγγάρια που λέει και το τραγούδι. Πάει και αυτή η Πανσέληνος;  Εσάς σας επηρέασε; Γενικά σας «πιάνει» η πανσέληνος ή περιμένετε να σας πουν στην τηλεόραση οι αστρολόγοι αν επηρεάζει το ζώδιο σας;

Προσωπικά πιστεύω ότι κάθε νέα σελήνη έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη επίπτωση σε κάποια ζώδια, κατά πως λένε αλλά όσες φορές είμαι εγώ γενικά καλά ή είμαι ας πούμε διακοπές και περνάω καλά, ούτε που την προσέχω. Εκτός αν είναι πια τόσο ορατή από το μπαλκόνι μας, οπότε θα βγω να την φωτογραφίσω. Άκρως ψυχολογική λοιπόν η επίδραση του φεγγαριού!

Η πείνα όμως ..δεν είναι θέμα ψυχολογικό γι ‘αυτό μιας και είναι Κυριακή και δεν θέλουμε να φάμε όλη μέρα στην κουζίνα αλλά να φάμε και να χαλαρώσουμε, πάμε κατευθείαν στο πιάτο μας σήμερα.

Φάβα, που δεν είναι μόνο Σαντορινιό προνόμιο αλλά και κάθε gourmet κάτοικου αυτής της χώρας. Γιατί η φάβα είναι gourmet και το έχουμε διαπιστώσει όλοι στις άπειρες εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση. Ο τρόπος που μαγειρεύεται ,τα υλικά που συνδυάζεται αλλά κυρίως αυτή η βελούδινη υφή της, που για ‘μενα μπαίνει στο top 10 των καλύτερων ελληνικών πιάτων!

Συστατικά  

Για τη φάβα:

200gr. Φάβα

2 πιπεριές κέρατο, διάφορα χρώματα, καθαρισμένες από τα σπόρια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Πιπέρι

Καπνιστό αλάτι

Φρέσκα κρεμμύδια και μαϊντανός ,ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Για τα καρότα:

4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα από τη φλούδα, ολόκληρα

3  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές του γλυκού κύμινο

Αλατοπίπερο

Χυμός ½ λεμονιού

Μια πρέζα ζάχαρη

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Τυρί κρέμα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη φάβα: Μουλιάζουμε τη φάβα μέσα σε μπόλικο νερό για μισή ώρα και κατόπιν την στραγγίζουμε. Τη μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και την καλύπτουμε με νερό που να την καλύπτει και 3-4 δάκτυλα επιπλέον.

Βήμα 2

Την βάζουμε να πάρει βράση και την ξαφρίζουμε καλά. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις πιπεριές και το μισό λάδι και σιγοβράζουμε για 40- 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το καπνιστό αλάτι και το πιπέρι και την αφήνουμε να κάτσει να γίνει κρέμα. Μπορούμε αν θέλουμε να την πολτοποιήσουμε στο multi, σουρώνοντας τα επιπλέον υγρά ή να την πιέσουμε ανακατεύοντας με την κουτάλα ώστε να λιώσουν οι πιπεριές.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με μπόλικο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι για να σερβίρουμε τη φάβα, κατά προτίμηση ζεστή ή χλιαρή.

Βήμα 6

Για τα καρότα: Αλείφουμε τα καρότα με το μισό λάδι και τα πασπαλίζουμε με το κύμινο και το αλατοπίπερο.

Βήμα 7

Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με λίγο αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη

Βήμα 8

Βάζουμε την πράσινη σαλάτα σε πιατέλα και ακουμπάμε πάνω τους τα ζεστά καρότα. Ραντίζουμε με το dressing που ετοιμάσαμε και αν θέλουμε ακουμπάμε από 1 κουταλιά τυρί κρέμα σε κάθε καρότο για να λιώσει όμορφα πάνω στο πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *