Loader

Τονοσαλάτα με γλυκοπατάτα και ρόδι

2015-01-16
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

16/1/15

Τονοσαλάτα με γλυκοπατάτα και ρόδι για σήμερα. Αν προσθέσετε δίπλα και ένα βραστό αυγό, σερβίρετε μια περίπου σαλάτα νισουάζ ή τέλος πάντων μια πολύ νόστιμη παραλλαγή της. Τι λέτε;

sweettunasld (1) sweettunasld (6)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό , στραγγισμένος
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε μπολ ή βάζο με καπάκι , το λάδι με το ξύδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Εντωμεταξύ βράζουμε την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2

Την καθαρίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια μέσα σε μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον τόνο και το ρόδι. Ραντίζουμε με το dressing που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 3

Αν θέλουμε τοποθετούμε την τονοσαλάτα δίπλα σε πράσινα σαλατικά της επιλογής μας, ροδέλες ντομάτας ή ντοματίνια και βραστά αυγά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *