Loader

Σοκολατάκια Tiffin για τους Βαλεντίνους μας

2014-02-01
  • Ποσότητα: 30 τεμάχια (περίπου)
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:50 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

1/02/14

Σοκολατάκια Tiffin για τους Βαλεντίνους μας για να ξεκινήσει ο μήνας μας γλυκά, πάνω απ’ όλα!Το tiffin είναι ένα γλυκό ψυγείου, σαν σοκολατάκι με κύριο συστατικό του το θρυμματισμένο μπισκότα (τύπου digestive) μαζί με γλυκόζη, κακάο, σταφίδες  και ζάχαρη καλυμμένο με λιωμένη κουβερτούρα. Εγώ το λέω και γλυκό με ότι περίσσεψε, γιατί οι επιλογές των υλικών βάση της φαντασίας, της όρεξης και του περιεχομένου των ντουλαπιών μας , είναι άπειρες. Αν προσθέσεις το γεγονός ότι δεν χρειάζεται ψήσιμο, γίνεται γρήγορα και πανεύκολα ακόμα και από μικρά παιδιά, τότε σίγουρα θα γίνει από τα πιο «έξυπνα» γλυκά σας, για όλες τις ώρες. Καλό μήνα!!!

tiffin (3) tiffin (6)

Συστατικά

  • 100gr. Βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 φλιτζάνια διάφορα ξερά φρούτα (εγώ έβαλα cranberries, σταφίδες, βερίκοκα και κεράσια με το σιρόπι τους, που είχε μείνει από άλλη φορά ή ότι έχουμε)
  • 250gr. Χοντροτριμμένα μπισκότα της αρεσκείας μας (μπορούμε να βάλουμε χοντροσπασμένες διάφορες σοκολτομπάρες με μπισκότο που ίσως μας έμειναν ανακατεμένα με λίγα corn flakes,όπως έκανα και εγώ)
  • 200gr. Κουβερτούρα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύω πολύ καλά σε ένα μπολ τα μπισκότα με τη ζάχαρη, το κακάο και τα ξερά φρούτα.

Βήμα 2

Λιώνω το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και ρίχνω μέσα την γλυκόζη να λιώσει λίγο και αυτή. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα μπισκότων και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.

Βήμα 3

Το αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά και λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Αν θέλουμε μπορούμε να την ανακατέψουμε με 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στο παγωμένο μείγμα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους όσο ένα τετράγωνο σοκολατάκι και τα διακοσμούμε ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *