Loader

Σιμιγαλένιο κέικ με γιαούρτι και κακάο

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

250γρ.βούτυρο
200γρ.γιαούρτι στραγγιστό
1 1 /2φλ.σιμιγδάλι ψιλό
1/2φλ.ζάχαρη καστανή
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.μαγειρική σόδα
Το χυμό ενός πορτοκαλιού
2κ.σ.κακάο σκόνη
2βανίλιες
4αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και κρατάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Σιγά σιγά προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το κακάο, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και τις βανίλιες. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και χτυπάμε τα αυγά σε ελαφριά μαρέγκα. Την ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα και την ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι. Ψήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο μέχρι να φουσκώσει το κέικ μας και να ροδίσει η επιφάνεια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *