Loader

Σάλτσα για ζυμαρικά με ψητές ντομάτες

2013-11-27
  • Ποσότητα: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/11/13

Τετάρτη η μέρα του κερατά λέει ο καλός μου γιατί κάποια στιγμή είχε ακούσει στη δουλειά ότι όταν οι γυναίκες απατούν τον άντρα τους και άρα δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα , τους ξεπετάνε με μια μακαρονάδα. Εμείς μακαρόνια τρώμε συνήθως τις Τετάρτες άρα η μέρα του κερατά σήμερα.

Καλό το story αλλά απέχει αρκετά. Η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθεια μου να μην τρώει ούτε εκείνος πολύ κρέας και μιας και οι επιλογές όσο αφορά τα γούστα του είναι περιορισμένες, έχω διαλέξει τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα και το τυράκι για την Τετάρτη και φασολάδα για την Παρασκεύη (εγώ τρώω όλα τα όσπρια).

Καμιά φορά του προσθέτω και κανα λουκανικάκι κοκτέιλ στο τηγάνι γιατί μια Τετάρτη, θα με βρίσει, είμαι σίγουρη…χεχεχε

Η ποσότητα στη συνταγή που ακολουθεί βγάζει 2 φλιτζάνια σάλτσας, τα οποία μπορούμε να φυλάξουμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

Σάλτσα για ζυμαρικά με ψητές ντομάτες λοιπόν!

Συστατικά  

½ κιλό Ντομάτες φρέσκιες , μετρίου μεγέθους, πλυμένες και καθαρισμένες

1/8 του φλυτζανιού κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στα 4

Πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή μπούκοβο κατά βούληση

¼ του φλιτζανιού βασιλικός φρέσκος ή 2 κουταλιές του γλυκού ξερό

1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη, ξερή

1 συσκευασία λουκάνικα κοκτέιλ, χαραγμένα στα 2 άκρα

Αλατοπίπερο

3κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τις ντομάτες. Τις χαράζουμε βαθιά στα 4 ή στα 6 ανάλογα το μέγεθος και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αν θέλουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Μόλις κρυώσουν ελαφριά τις βάζουμε στο multi μαζί με το κουκουνάρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα πολτοποιούμε όλα μαζί και τα μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά και 2/3 του φλιτζανιού νερό.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σιγοβράσει 15 -20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αν θέλουμε να κρατήσουμε σάλτσα για κάποια άλλη χρήση, παραλείπουμε το στάδιο με τα λουκάνικα. Σερβίρουμε αμέσως με ζυμαρικά της επιλογής μας και μπόλικο τυράκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *