Loader

Ρολάκια τορτίγιας με light άλειμμα τυριού και prosciutto

2014-02-22
  • Ποσότητα: 16 τεμάχια
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

22/2/14

Ρολάκια τορτίγιας με Light άλειμμα τυριού και prosciutto δοκιμάσαμε στο σπίτι του ZannetCooks και ομολογουμένως εντυπωσιάσαμε. Ξέρετε είναι αυτή η χαρά του δημιουργού στη μαγειρική, να βλέπει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτά που φτιάχνει, που ειλικρινά δεν περιγράφεται με λόγια. Και αν καμιά φορά, που συμβαίνει σε όλους, κάτι πάει στραβά, στην εκτέλεση ή το αποτέλεσμα, δεν το βάζουμε κάτω. Ξαναδοκίμαζουμε και σίγουρα θα πετύχει!

pinwheels (7)

Συστατικά  

Για τα ρολάκια:

4 μέτριες τορτίγιες

4 φέτες prosciutto

 

Για το light άλειμμα τυριού:

200gr. Τυρί κρέμα

4-5 τυράκια τύπου La vache qui rit

Αλατοπίπερο

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια

½ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το light άλειμμα τυριού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο θερμοκρασία δωματίου. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και το κρατάμε στην άκρη. Για συντομία μπορούμε να τα βάλουμε στο multi και να τα χτυπήσουμε να γίνουν αλοιφή.

Βήμα 2

Για τα ρολάκια: Απλώνουμε τις πίτες σε καθαρή επιφάνεια και αλείφουμε με ένα κουταλάκι από το άλειμμα να πάει παντού. Στρώνουμε στο κέντρο από μια φέτα prosciutto και τις κάνουμε ρολάκι.

Βήμα 3

Κόβουμε κάθε ρολάκι σε 4 κομμάτια και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε σαν κρύο ορεκτικό.

Βήμα 4

Εναλλακτικά(την ίδια ή την επόμενη μέρα αν μείνουν) μπορούμε να ακουμπήσουμε τα ρολάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και να τα πασπαλίζουμε με κάποιο τυρί της αρεσκείας μας, εγώ έβαλα cheddar λευκό). Να τα χαράξουμε στα νοητά κομμάτια που θα τα κόψουμε και να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 5 λεπτά.

Βήμα 5

Τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα τρώμε ζεστά ή τα σερβίρουμε σε κομμάτια πάνω σε μπόλικη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας, όπως στην φωτογραφία.

pinwheels (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *