Loader

Ρεβύθια σούπα της Ζαννέτ

2013-07-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 1/2φλ.ρεβύθια

1 κρεμμύδι μικρό

2 μίσχους σέλερι

2 πράσα

ελαιόλαδο  αλατοπίπερο

ρίγανη  πάπρικα  κύμινο

2 δαφνόφυλλα

χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια μας από το βράδυ. Τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι και με μια καθαρή πετσετα τα πιέζουμε να φύγει η φλούδα τους.Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα και μπόλικο νερό να βράσουν,περίπου 40 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω ελαφρά τα πράσα,το σέλερι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Αφου σιγουρευτούμε ότι τα ρεβύθια μας έχουν μαλακώσει,ρίχνουμε λάδι,το αλατοπίπερο,τη ρίγανη,το κύμινο και την πάπρικα καθώς και τα σωταρισμένα λαχανικά.Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί άλλα 20 λεπτά. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *