Loader

Πολέντα με μανιτάρια πιπεριές και αυγά μάτια

2013-06-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΝΤΑ

2φλ.γάλα

1 1/2φλ.νερό

Αλάτι

3/4φλ.καλαμποκάλευορ

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

Λάδι

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ

4αυγά

Λάδι

Αλατοπίπερο

Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το γάλα και το νερό μαζί με το αλάτι να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά ανακατεύονταςσε χαμηλή φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε μέσα την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Εντωμεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε αντικολλητικό με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσουν. Μοιράζουμε την πολέντα σε 4 πιάτα και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα λαχανικών. Βάζουμε ελάχιστο ακόμα λάδι στο ίδιο αντικολλητικό και τηγανίζουμε τα αυγά για 2 λεπτά. Τα μεταφέρουμε με μια σπάτουλα πάνω στα πιάτα με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *