Loader

Πικάντικη ψητή σαλάτα κουνουπιδιού με ρεβίθια

2014-09-29
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

22/10/14

Πικάντικη ψητή σαλάτα κουνουπιδιού με ρεβίθια. Πιάτο κυρίως ή συνοδευτικό, ανάλογα τα δικά σας γούστα. Πλούσια γεύση από τα μπαχαρικά που ίσως να μας ταξιδέψει προς Ινδία μεριά. Τι λέτε; Φύγαμε;

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κουνουπίδι κομμένο σε φουντάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα
  • 1 ντομάτα, κομμένη στο χέρι, στα 6 ή 8 ή 10 ντοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
  • Μια πρέζα από : κουρκουμά, κύμινο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσίλι σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξανθές σταφίδες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
  • 1 φύλλο δάφνης

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά. Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε το κουνουπίδι με το μείγμα μπαχαρικών και το μεταφέρουμε στο ταψί. Διασκορπίζουμε πάνω του τη ντομάτα , το φύλλο δάφνης και το κρεμμύδι και ραντίζουμε με το λάδι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.

Βήμα 4

Μόλις ψηθούν τα μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω τις σταφίδες, τα ρεβίθια και τον μαϊντανό. Αν θέλουμε ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *