Loader

Μπισκότα shortbread με κανέλα vegetarian

2014-01-09
  • Ποσότητα: 16 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

9/1/14

Παρατηρώντας τις προτιμήσεις σας και τις αναζητήσεις σας στο site του cookmania, ήταν φανερό πως φάγατε και φάγαμε αρκετά τις μέρες που πέρασαν. Προς το βράδυ , μας ξαναέπιανε πάλι η λιγουρίτσα και σκεφτόμασταν τι θα μπορούσαμε να «τσιμπήσουμε» και ούτε λόγος για τα ότι περίσσεψε από τα γιορταστικά τραπέζια. Αλλά είναι και αυτά τα κουραμπιεδομελομακάρονα που κοσμούν ακόμη τα τραπέζια πολλών σπιτιών, μαζί και του δικού μας, που όπως και να το κάνεις σε κολάζουν. Ένα γλυκάκι το θες ο άνθρωπος αλλά χωρίς τις τύψεις και τις θερμίδες (κάναμε και ένα resolution για καλύτερη διατροφή φέτος και κοίτα που έφτασε κιόλας το φέτος !).Μπισκότα shortbread με κανέλα vegetarian είναι η πρόταση μας , για γρήγορη και light γλυκιά απόλαυση.

Συστατικά  

1 φλιτζάνι αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας κανέλα σκόνη

½ φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο ή κάποιο άλλο αντίστοιχο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αν χρειαστεί ελάχιστα με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαφριά και απαλή ζύμη.

Βήμα 2

Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι ελαφρά λαδωμένο και χαράσσουμε με κοφτερό μαχαίρι σε όσα κομμάτια θα το κόψουμε μετά. Με ένα πιρούνι πιέζουμε σε κάθε ένα κομμάτι που θα χαράξουμε και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 – 40 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα ακουμπάμε σε ξύλο κοπής. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι εκεί που χαράξαμε πριν το ψήσιμο, πολύ προσεχτικά να μην θρυμματιστούν και σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://katyskitchen.ca/cinnamon-shortbread/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *