Loader

Μοσχάρι πιλάφι με κρεμώδη μανιτάρια από κρέας και ρύζι που έμεινε

2014-01-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/1/14

Περάσανε οι γιορτές, οι αργίες τα γλέντια, φτάσαμε για τα καλά στα μέσα του Γενάρη και είμαστε πραγματικά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αυτό σημαίνει πολλές ώρες δουλειάς για κάποιους, πολύ διάβασμα και φροντιστήρια για κάποιους άλλους μικρότερους φίλους και γενικά επιστροφή στην λατρεμένη καθημερινότητα που λέγαμε την άλλη φορά. Στο cookmania αναλογιζόμενοι τον πολύτιμο χρόνο σας και κάνοντας οικονομία στην τσέπη σας, σας παρουσιάζουμε  ένα πιάτο ξαναζεσταμένο από χθες αλλά όχι το ίδιο. Μη σας μπερδεύω, μοσχάρι πιλάφι με κρεμώδη μανιτάρια από κρέας και ρύζι που έμεινε θα σερβίρουμε σήμερα και σίγουρα θα παρακαλάμε να μείνει μοσχαράκι από την προηγούμενη μέρα για να το ξαναμαγειρέψουμε.

leftrizimosxari (4)

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού ρύζι μαγειρεμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού μοσχάρι μαγειρεμένο και πολύ ψιλοκομμένο
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού μανιτάρια κομμένα ή ολόκληρα, ότι είδος προτιμάμε
  • ½ φακελάκι στιγμιαία σούπα σκόνη (μανιταρόσουπα κατά προτίμηση)
  • 2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το ρύζι με το κρέας.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ διαλύουμε καλά τη σκόνη σούπας στο νερό και προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος το κρέας με το ρύζι, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *