Loader

Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι

2014-02-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

19/2/14

Διαφορετική μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι γιατί αφενός το κρεατάκι θέλει κάτι να γλιστράει και αφετέρου κάποιοι δεν είναι και πολύ φανατικοί οπαδοί της συγκεκριμένης μέρας, όπως εγώ) και σκέφτηκα μην μείνουμε νηστικοί εμείς οι κατατρεγμένοι χορτοφάγοι!

melitzanosalatavazo (7)

melitzanosalatavazo (10)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • ¼ του φλιτζανιού κόλιαντρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αποξηραμένη τσίλι πιπεριά , πολύ ψιλοκομμένη, κατά βούληση
  • ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς ή κάρυ σκόνη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού καπνιστή ή απλή πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε την μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και την ακουμπάμε με τις κομμένες πλευρές πάνω σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20- 25 λεπτά μέχρι να σκάσει η φλούδα ελαφρά και να μαλακώσει η ψίχα.

Βήμα 2

Αφήνουμε την μελιτζάνα να κρυώσει και βγάζουμε την φλούδα. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι την ψίχα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε για να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρεται σκέτη σαν συνοδευτικό ή σαν κρύα σάλτσα σε ρύζι ή ζυμαρικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *