Loader

Μαριναρισμένο steak μανιταριού

2013-12-10
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 3:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

10/12/13

Η τύπου νηστεία πριν τις γιορτές καλά κρατεί για εμένα και όσο προχωράνε οι μέρες νομίζω ότι γίνομαι όλο και πιο εφευρετική . δεν δηλώνω vegetarian μιας και όπως ίσως έχω ξαναπεί τρώω ψάρι, μοσχάρι και πουλερικά.  Φυσικά τρώω και γαλακτοκομικά και μάλιστα με μεγάλη λαχτάρα. Άλλωστε μόνο τον καφέ να σκεφτείς, πίνεται χωρίς γαλατάκι; Επομένως δεν είμαι χορτοφάγος, απλά αποφεύγω το κρέας, τα λιπαρά και τα τηγανητά γενικότερα. Τείνω όλο και περισσότερο σε πιάτα με λαχανικά που μου είναι πιο εύπεπτα και που μου χαρίζουν ενέργεια χωρίς να με βαραίνουν. Κάτι τέτοιο είναι και τα μανιτάρια. Λίγα λιπαρά, πλούσια τροφή και παραλλαγές πολλές. Δεν είναι τυχαίο που οι καθαρά χορτοφάγοι το βάζουν στη θέση του κρέατος. Γευστικά πολλές ποικιλίες θυμίζουν έντονα κρέας, όπως τα πλευρώτους. Σήμερα κάνουμε μαριναρισμένο steak μανιταριού και δεν θέλουμε ποτέ ξανά κανονικό steak, I promise!

Συστατικά  

2 μανιτάρια Portobello

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

Χυμός 1 λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια. Χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα μανιτάρια.

Βήμα 2

Αλείφουμε με τα χέρια να πάει παντού το μείγμα και τα καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βήμα 3

Στην συνέχεια τα ψήνουμε σε σχάρα φούρνου στο γκριλ για 30-35 λεπτά στους 200C. Τα σερβίρουμε με πλούσια σαλάτα ή συνοδευτικό της αρεσκείας μας , όπως και ένα κανονικό steak.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *