Loader

Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού

2015-12-08
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 6:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 8:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/1/16

Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή οποιοδήποτε γιορτινό γεύμα θέλετε να ικανοποιήσετε ανεπιφύλακτα τους καλεσμένους σας. Με έντονη γεύση των μπαχαρικών και του πορτοκαλιού θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

evepork (1) evepork (3)

Συστατικά  

1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Για τη μαρινάδα:

½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη(ή όσο θέλουμε)

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο σκόνη

10 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

Βήμα 2

Ακουμπάμε το χοιρινό σε πυρίμαχο σκεύος και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 3

Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες.

Βήμα 4

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά, προτού σερβίρουμε με συνοδευτικό της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *