Loader

Λεμόνια στο βάζο

2014-02-10
  • Ποσότητα: για 10 μεγάλα λεμόνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

10/02/14

Λεμόνια στο βάζο ή λεμόνια τουρσί ή απλά ένας τρόπος να διατηρήσουμε ζωντανή τη γεύση και τη μυρωδιά του λεμονιού, όλο τον χρόνο. Σε κύβους, στη μέση ή ολόκληρα μαζί με νερό, χοντρό αλάτι και λίγο από το χυμό τους, θα «ψηθούν» και θα συντηρηθούν στα υγρά τους για πολύ πολύ καιρό.

preservedlemons (4) preservedlemons (5)

Συστατικά

  • 10 λεμόνια ολόκληρα
  • Το χυμό 1 μεγάλου λεμονιού, σουρωμένο
  • 200gr. (περίπου)αλάτι χοντρό
  • Νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράσσουμε σταυρωτά σε μια από τις πλευρές του, όπως στη φωτογραφία.

Βήμα 2

Γεμίζουμε το εσωτερικό των λεμονιών με μπόλικο χοντρό αλάτι, πιέζοντας το με ένα κουτάλι, να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερο. Τα τοποθετούμε το ένα «στριμωχτά» με το άλλο σε μεγάλο αποστειρωμένο βάζο με καπάκι. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο από το αλάτι, αν μας έμεινε και γεμίζουμε το υπόλοιπο κενό με καθαρό νερό βρύσης να καλύψει καλά τα λεμόνια.

Βήμα 3

Κλείνουμε καλά το βάζο και το «ξεχνάμε» σε σκιερό και δροσερό ντουλάπι για 4-6 εβδομάδες πριν το χρησιμοποιήσουμε. Το βάζουμε σε σαλάτες, dressing, dips, φαγητά κατσαρόλας με κρέας ή λαχανικά, σε ζυμαρικά ή οτιδήποτε θέλουμε να πάρει μια ευχάριστη γεύση λεμονιού, αφού ψιλοκόψουμε την φλούδα και πετάξουμε το εσωτερικό του. Επίσης μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για lime ή grapefruit, αν έχουμε αρκετά.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *