Loader

Κότσι χοιρινό με χυμό ρόδι σταφύλι πορτοκάλι

2013-12-22
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:20 ω
  • Έτοιμο σε: 2:40 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

22/12/13

Τελικά για άνθρωπο που δεν συμπαθεί το κρέας και δη το χοιρινό, δεν τα πάω άσχημα. Για να ακριβολογώ το συγκεκριμένο κότσι από τη Δράμα το μαγείρεψα (για ποιόν άλλον, για τον αγαπημένο μου) πριν λίγες μέρες και στο άκουσμα :«Καταπληκτικό το φαγητό σου σήμερα», αποφάσισα πως ίσως θα πρέπει να σας το παρουσιάσω, για τα γιορτινά, Κυριακάτικα τραπέζια σας αλλά και όποτε έχετε όρεξη για ζουμερό και καλοψημένο κότσι χοιρινό με χυμό ρόδι  σταφύλι πορτοκάλι. Θέλει βέβαια το χρόνο του αλλά δεν είναι τόσο περιοριστικό για εσάς μιας και ο μισός αφορά μαρινάρισμα και ο υπόλοιπος απλά ψήσιμο στο φούρνο. Εσείς καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας με καφεδάκι και τηλεόραση και αφήστε τιε μυρωδιές να κατακλύσουν το χώρο!

Συστατικά  

2 μέτρια χοιρινά κότσια

1 σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι χυμός ρόδι/ σταφύλι/ πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της προτίμησης μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το χτυπάμε να ενωθεί. Τοποθετούμε τα κότσια σε μπολ με καπάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε καλυμμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Την επόμενη βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τυλίγουμε ένα ένα σε λαδόκολλα μαζί με λίγα από τα υγρά της. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα περίπου.

Βήμα 3

Κατόπιν ανοίγουμε τις λαδόκολλες με ψαλίδι και ραντίζουμε με λίγο ακόμα από τη μαρινάδα και προσθέτουμε πατάτες τριγύρω. Ψήνουμε άλλα 50 λεπτά στους 160C ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μείνει ζουμερό.

Βήμα 4

Το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τη λαδόκολλα ανοιχτή σε κάθε πιάτο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι επιπλέον και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *