Loader

Κριτσίνια εκτάκτου ανάγκης

2013-12-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

01/12/13

Καλό μήνα φίλοι μου. Δεκέμβρης και για τα καλά στον χειμώνα και ναι πλέον, αφού στολίσαμε επιτέλους και εμείς, για τα καλά δίπλα στα Χριστούγεννα. Τέλεια! Δεν ξέρω αν εσάς σας φέρνουν αυτή την γιορτινή μελαγχολία, που λέγεται από πολλούς, πάντως εμένα με ξετρελαίνουν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτινές μέρες, το κλίμα, ο στολισμός, τα φαγητά, τα δώρα, η ανάλαφρη διάθεση που με κάνει να αφήνω και λίγο τον εαυτό μου πιο ελεύθερο. Διασκεδάστε το όσο περισσότερο μπορείτε φέτος. Σε φιλικά σπίτια ή οικογενειακά ή κάπου έξω, πάντα οικονομικά. Δεν χρειάζονται πάντα χρήματα για να περάσουμε καλά. Ε;

 Το πιάτο μας σήμερα δεν είναι πιάτο ακριβώς, αλλά μια λύση εκτάκτου ανάγκης για αυτές τις μέρες, που όλο και κάποιο απρόσμενο επισκέπτη θα έχουμε .

Μεγάλη αγάπη μου στα κριτσίνια, όλων των ειδών , χρόνια τώρα. Πολύσπορα, λευκά, καλαμποκιού ,ελιάς, καρότου, κρασιού και η λίστα γίνεται όλο και μεγαλύτερη χάρη στον ανταγωνισμό των φούρνων σε κάθε τετράγωνο.

Επίσης μη μου πείτε πως δεν έχετε και εσείς αυτή τη συνήθεια του να φέρνεται πίσω έπειτα από εκδρομή ή διακοπές κριτσίνια ή άλλα αρτοποιήματα από διάφορους φούρνους, ανά την Ελλάδα, γιατί εγώ το κάνω πάντα, με κάτι φανταστικά κριτσίνια σουσαμένια από τα Τρίκαλα, άλλο πράγμα.

Εδώ σας παρουσιάζουμε πως μπορούμε να κάνουμε κριτσίνια στα γρήγορα με μπαγιάτικο ψωμί, ώστε και πάλι να μην πάει τίποτα χαμένο από την κουζίνα μας και να έχουμε στα γρήγορα σνακ για κρασί/ μπύρα και έκτακτες επισκέψεις!

Συστατικά  

1 μπαγιάτικο ψωμί

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το ψωμί με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια που μας βολεύουν ώστε να θυμίζουν μακρόστενα κριτσίνια. Αφαιρούμε όσο δυνατόν περισσότερη από την ψίχα και κόβουμε την κόρα σε μπαστουνάκια.

Βήμα 2

Τα ακουμπάμε σε ταψί με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με εξτρά αλατοπίπερο ή καπνιστό αλάτι ή καπνιστή πάπρικα (ή απλή) αλλά και ότι μυρωδικό μας αρέσει ή και τίποτα απολύτως!

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 150C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με κάποιο dip της αρεσκείας μας, με σουπίτσες ή τυράκια διάφορα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *