Loader

Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι και σολομό

2014-03-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

11/3/14

Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι και σολομό σήμερα φίλοι μου για δυο λόγους. Πρώτον ο «γδάρτης» Μάρτης την τραβάει για τα καλά τη σουπίτσα του και δεύτερον γιατί εκτός από το γεγονός ότι αγαπώ τις σούπες (όλες τις εποχές) , αγαπώ και τα φρούτα μέσα στα φαγάκια μου. Φρέσκα ή ξερά. Την ψίχα τους, το χυμό τους ή τη φλούδα τους. Όπως και να τα επιλέξετε , θα κάνουν καλό με τις βιταμίνες τους και θα δώσουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες.

orangesalmon (2) orangesalmon (4)

Συστατικά

  • Η ψίχα από ½ μέτρια κολοκύθα, ψητή και κομμένη σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από τα σπόρια και χοντροκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Χυμός 1 πορτοκαλιού
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
  • 160gr. Ψητό φιλέτο σολομού χωρισμένο σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός
  • Φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι 1 λεπτό. Ρίχνουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το ginger και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά.

Βήμα 2

Την πολτοποιούμε στο multi και την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με κομμάτια από τον ψητό σολομό, φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *