Loader

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρυ

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

5κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.κάρυ

4φλ.ζωμός λαχανικών

1πατάτα χοντροκομμένη

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα και συνεχίζουμε άλλα 2 λεπτά το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Μόλις η σούπα κρυώσει λίγο την μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο multi και την πολτοποιούμε. Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση ,την αφήνουμε 10 -15 λεπτά να σιγοβράζει. Την σερβίρουμε ζεστή διασκορπίζοντας λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *