Loader

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της μαμάς μου

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

4κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα

250γρ.γιαούρτι

2αυγά

1φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200γρ.φέτα θρυμματισμένη

1/3φλ.αραβοσιτέλαιο και λίγο ακόμα για το ταψί και το ψήσιμο

1κρεμμύδι τριμμένο

Αλατοπίπερο

1πιπεριά κόκκινη ψιλ/νη

1κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

1/2κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος

Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι. Μόλις αποκτήσουμε ένα λείο χυλό ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνιθο και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψί και στρώνουμε μέσα εκεί το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρυγανιά και ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *