Loader

Κις ψητών λαχανικών

2015-12-08
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/12/15

Κις ψητών λαχανικών με πλούσια γεύση κολοκύθας και χωρίς βάση. Δηλαδή μια «γυμνή» κις που αναμφίβολα θα σας ενθουσιάσει. Στην αρχή η σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσω τυρί γκούντα αλλά βρέθηκα μπροστά σε λίγο πεκορίνο που είχα στο ψυγείο και άλλαξα γνώμη. Εσείς επιλέξτε αν θέλετε κάποιο άλλο τυρί της δικής σας προτίμησης. Το σερβίρουμε σαν ορεκτικό στο γιορτινό μας τραπέζι ή σαν πρώτο πιάτο.

kiskolokitha (2) kiskolokitha (7)

Συστατικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα
  • 6-8 κόκκινες πατάτες ή baby
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ή φρυγανιά τρίμμα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 100gr. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/3 του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο ή ότι τυρί θέλουμε
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας chives ψιλοκομμένα ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους. Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες μετρίου πάχους. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με το κρεμμύδι. Ραντίζουμε με το μισό λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα ή πυρέξ με το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά ή το σιμιγδάλι και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, τα chives και λίγο αλατοπίπερο. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο σκεύος που ετοιμάσαμε και διασκορπίζουμε το τυρί. Περιχύνουμε όμορφα το μείγμα κρέμας που ετοιμάσαμε να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με σαλάτα εποχής ή αφήνουμε λίγο να κρυώσει, είναι εξίσου νόστιμο και κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *