Loader

Κινέζικο κοτόπουλο με καρύδια

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1/3καρύδια χοντροκομμένα

1/2κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

2κ.σ.soya sauce

1Κ.σ.ροζέ ή κόκκινο κρασί

2κρεμμύδια ψιλ/να

1κ.γλ.κορν φλάουρ

1κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

1/4φλ.αρακάς κατ/νος

1κ.σ.λάδι

1κ.σ.σησαμέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο αν δεν έχουμε σησαμέλαιο)

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα μπολ μαζί με τη σόγια, το κρασί και το κορν φλαπυρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλαουρ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα καρύδια μόλις ζεσταθεί, να πάρουν χρώμα , για 2-3 λεπτά. Τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό και ρίχνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μόλις αρχίσουν να αρωματίζουν προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την πιπεριά και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ραντίζουμε με το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *