Loader

Καρότα φρικασέ

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

1κιλό καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
1/2ματσάκι άνηθος ψιλ/νος
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.σέλινο ψιλ/νο
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό 2 λεμονιών
1φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.κορν φλάουρ(προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα 2 είδη κρεμμυδιών. Ρίχνουμε τα καρότα και την πατάτα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σέλινο και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 15-20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ώστε να πάρουν τα αυγά ίδια θερμοκρασία με το υπόλοιπο φαγητό. Αν χρησιμοποιήσουμε το κόρν φλάουρ το συμπληρώνουμε και αυτό όσο χτυπάμε το αυγολέμονο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *