Loader

Καλαμποκόψωμο με καπνιστό gouda και chives

2014-01-01
  • Ποσότητα: για 1 μικρή φόρμα κέικ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

Δηλαδή χρυσαφένιο αλεύρι από καλαμπόκι, όπως το πραγματικό χρυσάφι ,που φέρνει συνάμα με ένα καταπληκτικό καλαμποκόψωμο με καπνιστό gouda & chives για το τραπέζι της νέας χρονιάς, περισσότερες προοπτικές ευημερίας, ακμής και εξέλιξης, το νέο έτος. Καλή χρονιά και καλή μας όρεξη!

Συστατικά  

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο και λίγο ακόμα για τη φόρμα

Αλατοπίπερο , φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

½ φλιτζάνι ξινόγαλα

¼ της κουταλιάς του γλυκού σόδα

1 αυγό

¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο και λίγο ακόμα για τη φόρμα

¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο , της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα καπνιστό gouda ανακατεμένο με λίγο κασέρι)

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και ετοιμάζουμε το μείγμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δυο ειδών αλεύρια με το αλατοπίπερο και τη σόδα. Χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το ξινόγαλα και το λάδι.

Βήμα 2

Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα καλαμποκάλευρου και προσθέτουμε το τυρί και τα chives, κρατώντας λίγο και από τα δυο για το πασπάλισμα. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα, δεν χρειάζεται πολύ για να φουσκώσει ωραία.

Βήμα 3

Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και αφού στρώσουμε ελαφρά την επιφάνεια πασπαλίζουμε με το τυρί και τα chives που κρατήσαμε. Ψήνουμε το ψωμί για 30-40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 4

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό ή κρύο και μπορούμε να το σερβίρουμε με μέλι για πρωινό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *