Loader

Κέικ brownie με πραλίνα φουντουκιού

2015-03-16
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

16/3/15

Κέικ brownie με πραλίνα φουντουκιού για να εντυπωσιάσουμε τους συνδαιτυμόνες μας ή να το απολαύσουμε solo.

nutbrownies (1) nutbrownies (6)

Συστατικά

  • 200gr. Πραλίνα φουντουκιού
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ του φλιτζανιού κακάο
  • 5 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • Τριμμένη κουβερτούρα ή/ και ξηροί καρποί για την επικάλυψη

Οδηγίες

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και το baking powder.

Βήμα 2

Λιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, την άχνη, την βανιλίνη και ανακατεύουμε με κουτάλα ή με μίξερ σε μικρή ταχύτητα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τέλος το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Τα μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα ή / και τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-34 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε τα brownies σκέτα ή μαζί με παγωτό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *