Loader

Ζυμαρικά pesto με κατίκι και ψητά ντοματίνια

2014-11-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

8/11/14

Ζυμαρικά pesto με κατίκι και ψητά ντοματίνια. Αν τυχαίνει να έχετε φρέσκα ζυμαρικά, το πιάτο θα γίνει υπερπαραγωγή!

endofsummer (5) endofsummer (6)

Συστατικά  

Για το pesto(1 μεγάλο βάζο):

2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού

¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα

¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση

Για τα ζυμαρικά:

250gr. Ντοματίνια

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμενο

120gr. Λαζάνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

¼ του φλιτζανιού pesto

2 κουταλιές της σούπας κατίκι

¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού σε βραστό νερό για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κατευθείαν με μπόλικο κρύο.

Βήμα 2

Τα βάζουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 3

Το διατηρούμε στο ψυγείο, μέσα σε βάζο με καπάκι, ραντίζοντας την επιφάνεια με λίγο επιπλέον λάδι, για 3-4 ημέρες.

Βήμα 4

Για τα ζυμαρικά: Πλένουμε τα ντοματίνια και τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ανακατεύουμε με το καλαμπόκι.

Βήμα 6

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με το pesto και το κατίκι.

Βήμα 7

Μοιράζουμε το μείγμα από τα ψητά ντοματίνια στα πιάτα και από πάνω ακουμπάμε τα ζυμαρικά. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *