Loader

Ελαφριά κρέμα pesto με ρίγανη και ανθότυρο

2015-01-04
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

8/1/15

Ελαφριά κρέμα pesto με ρίγανη και ανθότυρο ή φέτα αν προτιμάτε, για μια ελληνική παραλλαγή της αγαπημένης μας σαλτσούλας που θα απογειώσει τα πιάτα μας.

kremapesto (3) kremapesto (4)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ¼ του φλιτζανιού ένα είδος ξηρού καρπού της αρεσκείας μας (καρύδια, φουντούκια, κουκουνάρι κ.λ.π.)
  • Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού
  • 1/3 του φλιτζανιού ανθότυρο ή φέτα θρυμματισμένη
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Μια πρέζα τσίλι σκόνη ή ότι καυτερό έχουμε (προαιρετικά)
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 2

Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες, σε αεροστεγές βάζο, ραντίζοντας την επιφάνεια με επιπλέον ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *