Loader

Γαρίδες stir fry με μπύρα και μέλι

2015-02-14
  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

21/2/15

Γαρίδες stir fry με μπύρα και μέλι, ευελπιστώντας για έναν φανταστικό καιρό ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας. Θα το απολαύσουμε σαν ένα εύκολο ορεκτικό ή χορταστικό κυρίως μαζί με ρύζι, κριθαράκι ή ζυμαρικά της επιλογής μας , σε χρόνο dt!

shrimpstir (1) shrimpstir (4)

Συστατικά

  • ½ κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή όπως προτιμάμε
  • ¼ του φλιτζανιού μπύρα
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
  • 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι νιφάδες ή μπούκοβο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο.

Βήμα 2

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλο 1 λεπτό και προσθέτουμε την μπύρα, το χυμό λεμονιού, την Worcestershire sauce, τις νιφάδες τσίλι, το μέλι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό, κρατώντας λίγο για το γαρνίρισμα.

Βήμα 3

Σερβίρουμε αμέσως σκέτο ή με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, όπως ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες. Επίσης ταιριάζουν πολύ τα κινέζικα ζυμαρικά, noodles.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *