Loader

Αχιβάδες με κιμά μελιτζάνα και λιαστή ντομάτα

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1πακέτο αχιβάδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
250γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
2μελιτζάνες τσακώνικες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2κ.γλ.κύμινο
1/4κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.κιτρινόριζα(κουρκουμάς)
1ποτ.κρασιού λευκό κρασί
7λιαστές ντομάτες
1φλ.πελτέ ντομάτας
1κ.γλ.ζάχαρη
2κ.σ.δυόσμο ξερό
300γρ.γιαούρτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Εντωμεταξύ κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και να μην μείνουν κόμποι. Σβήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το κρασί και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά εκτός από το δυόσμο. Βάζουμε στο multi τις λιαστές ντομάτες και τις μελιτζάνες μόλις είναι έτοιμες. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στη σάλτσα και προσθέτουμε το δυόσμο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα κιμά και από πάνω λίγο γιαούρτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *