Loader

Αυγά γεμιστά με tapenade ελιάς

2013-11-18
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/11/13

Αν τα υπολογίζω καλά σε 5 εβδομάδες τέτοια μέρα θα έχουμε προ-παραμονή Χριστουγέννων. Αυτό δε το countdown πριν τις γιορτές μου αρέσει από παιδάκι.

Αυτό που λένε κάτι να περιμένεις. Τα παιδιά δώρα, γιορτές, παιχνίδια, γλυκά, βόλτες, στόλισμα δέντρου και γιατί όχι λοιπόν και εμείς το ίδιο. Προσωπικά φέτος αποφάσισα να αποκτήσω μια πιο θετική και χαλαρή διάθεση αυτές τις γιορτές. Να μην αγχωθώ για τις προετοιμασίες (λίστας δώρων, στολισμού, γλυκών και φαγητών) αλλά να τις απολαύσω μαζί με τον καλό μου και το σκύλο μας!!

Το σημερινό πιάτο μας όπως παρατηρήσατε ίσως είναι ιδιαιτέρως στολισμένο (γιορτινό, παιδικό, χαρούμενο, νόστιμο και πανεύκολο). Αυγά γεμιστά με tapenade ελιάς, για οποιαδήποτε εποχή και μια συνταγή που κρατάμε, γιατί όχι, από τώρα για αυτά που θα μείνουν το Πάσχα. Εμένα ήταν και δίκροκα! Δυο σε 1, μεγάλη επιτυχία!

Συστατικά  

3 βραστά αυγά

3 κουταλιές του γλυκού tapenade ελιάς ή πατέ ελιάς

Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Σαλατικά διάφορα της προτίμησης μας και κρακερς/ κριτσίνια/ ψωμί , για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Απλώνουμε τα σαλατικά σε πιατέλα ή πιάτο και γύρω γύρω τα κράκερς, τα κριτσίνια ή ότι άλλο χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ κόβουμε τα αυγά στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολάκι. Τους πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και ρίχνουμε το tapenade ή το πατέ.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα ασπράδια των αυγών. Τα ακουμπάμε πάνω στα σαλατικά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: , , , , Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *