Loader

Ανοιξιάτικη πίτα με 2 είδη γέμισης

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.ζαμπόν γαλοπούλας ψιλ/νη

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1πιπεριά κόκκινη ψιλ/νη

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

7αυγά

2φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

1 ½ φλ.σπανάκιψιλ/νο

1φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

15ντοματίνια κομμένα στα 4 ή στα 2

2κ.γλ.βασιλικός ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

1πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες(5-6 φύλλα)

Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ χτυπάμε τα 6 αυγά πολύ καλά με αλατοπίπερο σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη γαλοπούλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε το 1 ½ φλ.μοτσαρέλα, ανακατεύουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το αυγό που έμεινε τελευταίο, καλά χτυπημένο, τον βασιλικό, το ανθότυρο, λίγο αλατοπίπερο και τη μοτσαρέλα που έμεινε, κρατώντας 2-3κουταλιές για το τέλος. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα 1 φύλλο. Το λαδώνουμε και στρώνουμε δεύτερο και τρίτο φύλλο, λαδωμένα ανάμεσα. Απλώνουμε μέσα το μείγμα γαλοπούλας και στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο. Απλώνουμε όμορφα και το μείγμα από το σπανάκι και στρώνουμε 2 φύλλα λαδωμένα ανάμεσα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια της πίτας. Την χαράσσουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλα που κρατήσαμε. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για να την κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *