Loader

Ψητό κατσαρόλας με λαχανικά

2014-12-21
  • Servings: 3-4
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 3:40 ω
  • Ready In: 4:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

16/12/14

Ψητό κατσαρόλας με λαχανικά για σήμερα και Χρόνια Πολλά στον μπαμπά μου που έχει γενέθλια σήμερα. Ένα πιάτο ιδανικό λοιπόν για όλες τις γιορτές και δεν είναι και λίγες τις επόμενες μέρες.

potroast (2) potroast (5)

Ingredients

  • 700gr. Μοσχάρι κομμάτι για κατσαρόλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • 6 μέτρια καρότα, ολόκληρα
  • 6 μικρές πατάτες, ολόκληρες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 4 μικρά κρεμμύδια, ολόκληρα
  • 5-6 στελέχη σέλερι, ολόκληρα
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος

Method

Step 1

Αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα με καπάκι και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Step 2

Προσθέτουμε τα ¾ του ζωμού και πασπαλίζουμε με το θυμάρι, την πάπρικα και το ginger. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 ώρες με κλειστό καπάκι.

Step 3

Προσθέτουμε τριγύρω τα λαχανικά και συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύουμε για άλλα 40-50 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Step 4

Μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα και ραντίζουμε με λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *