Loader

Ψητές μωβ πατάτες με μίνι καλαμπόκι και θρουμπί

2014-06-09
purplepotcorn (1)purplepotcorn (2)purplepotcorn (5)purplepotcorn (7)purplepotcorn (8)
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

23/6/14

Ψητές μωβ πατάτες με μίνι καλαμπόκι και θρουμπί. Πιάτο χρωματιστό και καλοκαιρινό. Ελαφρύ όσο πρέπει για συνοδευτικό και χορταστικό όσο χρειάζεται για κυρίως πιάτο.

purplepotcorn (3) purplepotcorn (4) purplepotcorn (6)

 

Συστατικά

  • 300gr. Μωβ πατάτες
  • 10 μινι καλαμπόκια από βάζο ή 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θρουμπί ή θυμάρι ή ριγανη
  • Balsamico cream sauce για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις κόβουμε σε ροδέλες ενός εκατοστού, περίπου. Τις βάζουμε σε μπολ και τις ραντίζουμε με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θρουμπί. Ανακατεύουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά.

Βήμα2

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τις ανακατεύουμε προσεχτικά και διασκορπίζουμε από πάνω τα καλαμπόκια. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά και τα βγάζουμε από το φούρνο. Τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε πιατέλα και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο, ανάλογα τα γούστα και λίγο από την κρέμα balsamico.

Βήμα3

Τα σερβίρουμε ζεστά, μόνα τους ή ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *