Loader

Ψητές γλυκοπατάτες με μοσχάρι που έμεινε

2015-06-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

6/6/15

Ψητές γλυκοπατάτες με μοσχάρι που έμεινε και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας, το υπόσχομαι!

hotmessyam (3) hotmessyam (6)

Συστατικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι μοσχάρι που έμεινε , λιανισμένο
  • 8 γεμιστές ελιές κομμένες σε φέτες
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας fried onions ή nachos/chips χοντροτριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Balsamico κρέμα για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά.

Βήμα 2

Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τις χαράσσουμε στη μέση, κατά μήκος. Τις πιέζουμε λίγο με τα χέρια να πλατύνουν.

Βήμα 3

Τις ακουμπάμε σε πιάτα ή πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω με τη σειρά, το μοσχάρι, τις ελιές, τα ντοματίνια, τα fried onions και τον μαϊντανό.

Βήμα 4

Ακουμπάμε από μια κουταλιά τυρί κρέμα στην κορυφή κάθε πατάτας. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο λάδι και την κρέμα balsamico. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *