Loader

Ψητά σπαράγγια σαλάτα

2014-04-28
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/4/14

Λευκά και πράσινα, ψητά σπαράγγια σαλάτα. Αυτά τα τρυφερά «μπαστουνάκια» που με έχουν τρελάνει φέτος και με κάνανε να αναρωτιέμαι τι έχανα τόσο καιρό . Αναπληρώνοντας το χαμένο χρόνο λοιπόν, δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν από το ράφι του ψυγείου μου και προμηθεύομαι εκ νέου. Θα μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό συντήρησης, περισσότερων ημερών και θα σπεύσω κατευθείαν στη συνταγή. Κόβουμε πολύ λίγο τις άκρες και τα τοποθετούμε όρθια μέσα σε ένα ποτήρι με νερό που θα ακουμπάνε ίσα ίσα σε αυτό. Τα «κουκουλώνουμε» με ένα σακουλάκι τροφίμων και τα φυλάμε φρέσκα και τρυφερά , τουλάχιστον μια εβδομάδα.

grilledmixasparagus (1) grilledmixasparagus (5)

Ingredients

  • ½ κιλό σπαράγγια λευκά και πράσινα
  • 12 ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
  • 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο των σπαραγγιών
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
  • Πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Method

Step 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και το κρατάμε στην άκρη.

Step 2

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αραδιάζουμε από πάνω τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.

Step 3

Βάζουμε τα πράσινα σαλατικά σε πιατέλα και ακουμπάμε από πάνω τα ψητά σπαράγγια και τα ντοματίνια. Διασκορπίζουμε τις ελιές και ραντίζουμε με το dressing που ετοιμάσαμε στην αρχή για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *