Loader

Ψητά σπαράγγια σαλάτα

2014-04-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/4/14

Λευκά και πράσινα, ψητά σπαράγγια σαλάτα. Αυτά τα τρυφερά «μπαστουνάκια» που με έχουν τρελάνει φέτος και με κάνανε να αναρωτιέμαι τι έχανα τόσο καιρό . Αναπληρώνοντας το χαμένο χρόνο λοιπόν, δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν από το ράφι του ψυγείου μου και προμηθεύομαι εκ νέου. Θα μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό συντήρησης, περισσότερων ημερών και θα σπεύσω κατευθείαν στη συνταγή. Κόβουμε πολύ λίγο τις άκρες και τα τοποθετούμε όρθια μέσα σε ένα ποτήρι με νερό που θα ακουμπάνε ίσα ίσα σε αυτό. Τα «κουκουλώνουμε» με ένα σακουλάκι τροφίμων και τα φυλάμε φρέσκα και τρυφερά , τουλάχιστον μια εβδομάδα.

grilledmixasparagus (1) grilledmixasparagus (5)

Συστατικά

  • ½ κιλό σπαράγγια λευκά και πράσινα
  • 12 ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
  • 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο των σπαραγγιών
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
  • Πράσινα σαλατικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αραδιάζουμε από πάνω τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Βάζουμε τα πράσινα σαλατικά σε πιατέλα και ακουμπάμε από πάνω τα ψητά σπαράγγια και τα ντοματίνια. Διασκορπίζουμε τις ελιές και ραντίζουμε με το dressing που ετοιμάσαμε στην αρχή για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *