Loader

Χταπόδι στιφάδο

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1/2κιλό χταπόδι
λάδι
αλατοπίπερο
2φύλλα δάφνης
1/2φλ.χυμός ντομάτας
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
15κρεμμύδια μικρά ολόκληρα
1/2φλ.κόκκινο κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε μπόλικο νερό το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί από το βρασμένο χταπόδι, Κόβουμε το χταπόδι σε κομματάκια και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με λάδι μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις απορροφήσει λίγο το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και όσο ζωμό χρειάζεται να καλύψουμε τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό με ρυζάκι ή και σκέτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *