Loader

Χταπόδι με ρόδι

2015-03-29
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/4/15

Χταπόδι με ρόδι με δροσερή και ανάλαφρη, φρουτένια γεύση που θα σας εντυπωσιάσει.

polpopom (1) polpopom (3)

Συστατικά

  • 1 χταπόδι περίπου 800gr.
  • Τα σπόρια από ένα ρόδι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το χταπόδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 40-45 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το λάδι με αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και περιχύνουμε με αυτό το χταπόδι.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τα σποριά ροδιού και σερβίρουμε αμέσως ή ακόμα καλύτερα, το φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *