Loader

Χταπόδι με ρόδι

2015-03-29
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

5/4/15

Χταπόδι με ρόδι με δροσερή και ανάλαφρη, φρουτένια γεύση που θα σας εντυπωσιάσει.

polpopom (1) polpopom (3)

Ingredients

  • 1 χταπόδι περίπου 800gr.
  • Τα σπόρια από ένα ρόδι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Ρίχνουμε το χταπόδι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 40-45 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Step 2

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και το λάδι με αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα και περιχύνουμε με αυτό το χταπόδι.

Step 3

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τα σποριά ροδιού και σερβίρουμε αμέσως ή ακόμα καλύτερα, το φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *