Loader

Χταπόδι με μέλι

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1χταπόδι περίπου 800γρ.
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μπαχάρι
1κ.σ.μέλι
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1κ.σ.balsamico
1σφηνάκι κονιάκ
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1κ.γλ.ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε το χταπόδι σε μπόλικο νερό για 40 λεπτά περίπου. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπαχάρι. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη , 1φλ.νερό και το μέλι. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα και το χταπόδι και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε το χταπόδι ζεστό με τη σαλτσούλα του με ρυζάκι ή μακαρονάκι της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *