Loader

Χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φλ.κριθαράκι χοντρό
1χταπόδι περίπου 1 κιλό
Λάδι
Αλατοπίπερο
3κ.σ.ξύδι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1φύλλο δάφνης
1κρεμμύδι τριμμένο
1ποτ.κρασιού κόκκινο κρασί
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το χταπόδι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχουμε το λάδι, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Αφού ζεσταθούν προσθέτουμε το χταπόδι και το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Όταν πλέον το χταπόδι μας έχει μαλακώσει προσθέτουμε ένα νεροπότηρο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Αν δούμε ότι το «πίνει» γρήγορα το νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.