Loader

Χταποδάκια με σάλτσα ψητής πιπεριάς και γεμιστές ελιές

2014-09-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

6/9/14

Χταποδάκια με σάλτσα ψητής πιπεριάς και γεμιστές ελιές. Μπορεί οι διακοπές των περισσότερων από εμάς να τελείωσαν ,όχι όμως και το καλοκαίρι. Αν σας αρέσει το χταπόδι, όσο σε εμένα ή αγαπάτε το ούζο, αλλά δεν το θέλετε και ξεροσφύρι , νομίζω πως σας βρήκα το κατάλληλο πιάτο.

xtapodakirustic (2) xtapodakirustic (5)

Συστατικά

  • 4 χταποδάκια
  • 5-6 ψητές πιπεριές έτοιμες ή του εμπορίου, χοντροκομμένες
  • 1 ½ φλιτζάνι κίτρινα ντοματίνια ή ότι ντοματίνια θέλουμε, κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (όχι λιωμένες)
  • ¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, γεμιστές με αντζούγιες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε τα χταποδάκια σε μπόλικο νερό που βράζει για 20-25 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το σκόρδο για ½ λεπτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε με τη σειρά τα υλικά μας, ανακατεύοντας. Τις ελιές, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το ginger, τα chives, τον μαϊντανό και τέλος τα χταποδάκια.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και φροντίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά ώστε να διαλυθούν τα υλικά και να ενωθούν μεταξύ τους, χωρίς να λιώσουν τελείως.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα χταποδάκια με τη σάλτσα τους σκέτα ή με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, όπως ένα λευκό ρύζι, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *