Loader

Χούμους με BBQ sauce

2014-07-08
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

27/7/14

Χούμους με BBQ sauce , ένας τρόπος να φάμε τα όσπρια και το καλοκαίρι. Με την bbq sauce αναμφισβήτητα θα συνοδεύσει , τι άλλο παρά τα καλοκαιρινά μας ψησίματα στο μπάρμπεκιου αλλά και κάθε μας λιγούρα , αλλά με υγιεινό τρόπο.

bbqhummus (1) bbqhummus (2)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα και λίγο από το νερό που έβρασαν ή από την κονσέρβα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας bbq sauce
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού Tabasco
  • ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi, κρατώντας για το τέλος το υγρό των ρεβιθιών και τα χτυπάμε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το υγρό που κρατήσαμε, ανάλογα πόσο πηχτό θέλουμε το μείγμα μας. Η καλύτερη υφή είναι ένα μια λεία και κρεμώδης αλοιφή. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες και το σερβίρουμε με τραγανά σνακ ή λαχανικά της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *