Loader

Χούμους με ψητά μίνι παντζάρια

2014-11-30
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

2/12/14

Χούμους με ψητά μίνι παντζάρια. Ένα κατοκόκκινο χούμους, διαφορετικό απ’ όσα έχετε συνηθίσει, αλλά εξίσου υγιεινό και νόστιμο.

beethummus (1) beethummus (2)

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα και λίγο από το νερό που έβρασαν
  • 12-15 mini παντζάρια
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα
  • Λίγο λάδι για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πιέζεται εύκολα το πιρούνι.

Βήμα 2

Τα αφήνουμε να κρυώσουν , τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια για το τέλος ώστε να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα που δεν θα είναι πολύ νερουλό.

Βήμα 3

Το φυλάμε στο ψυγείο 3-4 ημέρες και το σερβίρουμε σαν άλειμμα σε ψωμί, σαν ντιπ λαχανικών και αλμυρών σνακ ή όπως μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *