Loader

Χοιρινό φρικασέ της Ζαννέτ

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1kg.χοιρινό κομμένο για τηγανιά

1ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

12φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1μαρούλι ψιλ/νο

700γρ.σπανάκι ψιλ/νο

2/3φλ.λάδι

1κ.σ.βούτυρο

Αλατοπίπερο

Χυμός 2-3 λεμονιών

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1κ.σ.corn flour

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές. Τα κατεβάζουμε σε πιάτο με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τα μαρούλι και τον άνιθο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Μόλις μαραθούν τοποθετούμε το κρέας πάνω στα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 40 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Χτυπάμε τα αυγά με το corn flour και 3-4 κουταλιές από το ζουμί που έχουμε στην κατσαρόλα. Κλείνουμε το μάτι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό, ανακατεύοντας. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *