Loader

Χοιρινό στη γάστρα

2013-06-17
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 3:00 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
2 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σελινόριζα
4 καρότα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
αλάτι

Method

Step 1

Καθαρίστε τη σελινόριζα και τα καρότα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε το κρέας σε μερίδες και βάλτε το στη γάστρα με τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 3 ώρες χωρίς να ανοίξετε τη γάστρα. Υστερα από 3 ώρες, βγάλτε τη γάστρα από το φούρνο, στραγγίστε τη σάλτσα και βάλτε την σε μία κατσαρόλα. Βράστε την μέχρι να μείνει σχεδόν 1 φλιτζάνι. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 1-2 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην σάλτσα. Αφήστε λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *