Loader

Χοιρινό με λάχανο

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

  • 1 λάχανο μέτριο χοντροκομμένο
  • Κρέας χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • Ντοματάκια κονκασέ
  • Λίγο λευκό κρασι
  • Κόκκινες πιπεριές φλωρίνης αποξηραμένες
  • Αλάτι πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει ωραία κρούστα το κρέας και να μοσχοβολήσει το σπίτι. Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και λίγο νεράκι να γίνει μια ωραία αραιή κόκκινη σάλτσα. Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Έχουμε χοντροκόψει το λάχανο και μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέτουμε το λάχανο στη σάλτσα λίγο λίγο (να μαραίνεται σιγά-σιγά). Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τά άτομα που θα φάνε. Τέλος βάζουμε αλατοπίπερο και τις αποξηραμένες πιπεριές φλωρίνης και αν μας αρέσει το καυτερό φαγητό και μια καυτερή πιπεριά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσει η σάλτσα, δε χρειάζεται όμως χυλώσει να πολύ, να το έχει το ζουμάκι του το φαγητό στο πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *