Loader

Χοιρινή τηγανιά με πιπεροσελινάτη σάλτσα

2013-10-27
  • Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

27/10/13

Κυριακή ξανά και αύριο αργία. Μη μου πείτε ότι πάντα δεν χαιρόμαστε με αυτά τα 3ημέρα. Άσχετα από την ηλικία ή το φύλλο. Την κρίση που δεν ευδοκιμεί τις εξορμήσεις. Δουλεύουμε δεν δουλεύουμε. Όπως και σε ότι φάση και αν είμαστε είναι κάτι σαν τις λατρεμένες Παρασκευές μου

Ένα ωραίο πιάτο με χοιρινό σήμερα, χωρίς δικαιολογίες χρόνου μιας και έχουμε μπροστά μας επιπλέον μια μέρα  και είναι μια καλή ευκαιρία να περιποιηθούμε λίγο και τον εαυτό μας με ένα καλομαγειρεμένο φαγάκι! Μια άλλη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές που δεν φαίνονται!

Συστατικά  

250gr. Χοιρινό κομμένο σε κομμάτια όπως για την τηγανιά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη ή φρεσκοτριμμένο αν υπάρχει

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας oyster sauce

2-3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από τα σπόρια

2 κουταλιές της σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο multi ή το κόβουμε πολύ ψιλό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή wok και το σοτάρουμε.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ginger να βγάλει τα αρώματα του και προσθέτουμε το κρέας. Ανακατεύουμε να τηγανιστεί από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ πολτοποιούμε στο multi και τις πιπεριές και το σέλινο και τα ρίχνουμε και αυτά στο σκεύος μας. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις στερέψει από τα υγρά των λαχανικών, σε 5-6 λεπτά, προσθέτουμε 2/3 του φλιτζανιού χλιαρό νερό ή ζωμό, αν προτιμάμε.

Βήμα 4

Αφήνουμε να μαγειρευτεί με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά και ρίχνουμε την oyster sauce. Ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, ιδανικά με ρυζάκι. *Το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σέλινο, μπορούμε να τα βάλουμε στο φαγητό μας ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα στο multi.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *